Frasig torsk med kaprisrémoulade och potatis
30
0,4 kg CO2e

Frasig torsk med kaprisrémoulade och potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande honung
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ägg
  • ströbröd
  • neutral olja

Kaprisrémoulade

Bananschalottenlök
1 st
Kapris
½ burk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majonnäs (Ägg)
3 msk
Flytande honung
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Curry
1 tsk
Salt
1 krm

Frasig torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
ca ¾ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd
ca 1 dl
Neutral olja

Tillbehör

Småpotatis
450 g
Morötter
300 g
Kapris
½ burk
Näringsvärde per portion
  • Energi 717 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Ont om tid? Skär morötterna i stavar.

  1. Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Kaprisrémoulade: Finhacka bananschalottenlök. Häll av och grovhacka kapris. Lägg allt i en skål. Blanda med matyoghurt, majonnäs, flytande honung, vitvinsvinäger, curry och salt.
  3. Skala och grovriv morötter (se tips!).
  4. Frasig torsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Ta fram tre djupa tallrikar. Häll vetemjöl i den ena, vispa upp ägg i den andra och häll ströbröd i den tredje. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  5. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar. Låt resten av kaprisen steka med när du vänder på fisken.
  6. Servera nystekt torsk med kaprisrémoulade, kokt potatis och morötter. Toppa med stekt kapris.