Siciliansk pasta med aubergine, kapris och persilja
20
Laktosfri
Vegetariskt

Siciliansk pasta med aubergine, kapris och persilja

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Pastasås

Aubergine
1 st
Kapris
½ burk
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 msk
Chili flakes
1 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk

Till servering

Penne (Vete)
200 g
Formaggio (Mjölk)
90 g
Bladpersilja
10 g
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 726 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Pastasås: Skär aubergine i tärningar. Häll av kapris. Finhacka vitlök.
  3. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta och stek aubergine ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt resten av oljan, kapris, vitlök och chili flakes och stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker och salt och sjud ca 10 min.
  4. Koka penne enligt anvisning på förpackningen.
  5. Finriv formaggio. Finhacka bladpersilja. Rör ner pastan och hälften av den rivna osten i pastasåsen. Smaka av med lite salt, chili flakes och nymald svartpeppar.
  6. Servera pastan toppad med resten av den rivna osten och persilja.