Porchetta - Örtstekt fläskkarré med krämig parmesanrisoni och blandade tomater
50
Laktosfri

Porchetta - Örtstekt fläskkarré med krämig parmesanrisoni och blandade tomater

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • vatten
  • kycklingbuljong

Porchetta

Vitlök
½ klyfta
Kruspersilja
10 g
Fläskkarré
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja

Tomatsallad

Cocktailtomater
250 g
Kruspersilja
10 g
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Parmesanrisoni

Vatten
1 l
Kycklingbuljong
1 tärning
Risoni (Vete)
150 g
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 652 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Porchetta: Finhacka vitlök och kruspersilja. Skär fläskkarrén till en fjärilskotlett - detta görs genom att skära som att det ska bli två skivor men man skär inte helt igenom. Låt kotletten sitta ihop i botten och vik upp den. Krydda köttet med salt och nymald svartpeppar. Fyll med persilja och vitlök. Rulla ihop kotletten från långsidan. Fäst med tandpetare eller bind upp med steksnöre.
  3. Stek fläskkarrérullen i en stekpanna med lite olivolja med öppningen neråt. Stek sedan runtom. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 25 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  4. Tomatsallad: Skär tomaterna i olika stora bitar. Halvera några, kvarta några och spara några hela. Grovhacka kruspersilja. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  5. Parmesanrisoni: Koka upp vatten och buljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka enligt tidsangivelsen på förpackningen. Häll av vattnet och lägg tillbaka risonin i kastrullen. Blanda ner riven parmesan. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Skär porchettan i skivor och servera med krämig risoni och tomatsallad.