Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- smör
- mjölk
- kycklingbuljong
Tillbehör
Småpotatis
450 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Gratinerad dragonkyckling
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 msk
Zucchini
½ st
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Kycklingbuljong
¼ tärning
Näringsvärde per portion
- Energi 539 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 44 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
- Dragonkyckling: Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen runt om ca 3 min. Lägg i en smord ugnsform.
- Dela zucchini och tomat i cm-stora bitar. Strimla bananschalottenlök. Fördela lök, zucchini och hälften av tomaterna över kycklingen.
- Blanda vispgrädde, mjölk, vitvinsvinäger, dijonsenap, torkad dragon och smulad kycklingbuljong i en liten bunke. Häll blandningen över kycklingen. Gratinera högt upp i ugnen ca 25 min.
- Blanda resten av tomaterna med mixsallad i en skål. Dressa salladen med olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera gratinerad fransk dragonkyckling med nykokt potatis och sallad.