Gratinerad fransk dragonkyckling
35
Utan gluten

Gratinerad fransk dragonkyckling

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • mjölk
  • kycklingbuljong

Tillbehör

Småpotatis
450 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar

Gratinerad dragonkyckling

Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 msk
Zucchini
½ st
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Kycklingbuljong
¼ tärning
Näringsvärde per portion
  • Energi 539 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
  3. Dragonkyckling: Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen runt om ca 3 min. Lägg i en smord ugnsform. 
  4. Dela zucchini och tomat i cm-stora bitar. Strimla bananschalottenlök. Fördela lök, zucchini och hälften av tomaterna över kycklingen. 
  5. Blanda vispgrädde, mjölk, vitvinsvinäger, dijonsenap, torkad dragon och smulad kycklingbuljong i en liten bunke. Häll blandningen över kycklingen. Gratinera högt upp i ugnen ca 25 min.
  6. Blanda resten av tomaterna med mixsallad i en skål. Dressa salladen med olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  7. Servera gratinerad fransk dragonkyckling med nykokt potatis och sallad.