Stekt torskfilé med sallad på fänkål, gurka och pepparrot
30

Stekt torskfilé med sallad på fänkål, gurka och pepparrot

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • laktosfri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • ättiksprit (12%)
  • smör
  • vetemjöl
  • neutral olja

Pepparrotssallad

Fänkål
0.5 st
Gurka
1 st
Pepparrot
0.5 st
Socker
1 msk
Salt
½ tsk
Ättiksprit (12%)
1 msk

Stekt torskfilé

Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Vetemjöl
Neutral olja

Till servering

Potatis
450 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 551 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Pepparrotssallad: Skiva fänkål och gurka tunt, gärna på mandolin. Lägg i en skål och blanda ner socker, salt och ättiksprit. Skala och finriv pepparrot, blanda ner mängd efter smak i skålen. Det går även bra att servera pepparroten vid sidan om.
  3. Skirat smör: Smält smör i en liten kastrull på låg värme, tills det skiktar sig. Häll försiktigt över det klara smörfettet i en liten skål och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen.
  4. Stekt torskfilé: Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
  5. Servera nystekt torsk med skirat smör, pepparrotssallad och potatis.