Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- ättiksprit (12%)
- smör
- vetemjöl
- neutral olja
Pepparrotssallad
Fänkål
0.5 st
Gurka
1 st
Pepparrot
0.5 st
Socker
1 msk
Salt
½ tsk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Stekt torskfilé
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Vetemjöl
Neutral olja
Till servering
Potatis
450 g
Näringsvärde per portion
- Energi 531 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Pepparrotssallad: Skiva fänkål och gurka tunt, gärna på mandolin. Lägg i en skål och blanda ner socker, salt och ättiksprit. Skala och finriv pepparrot, blanda ner mängd efter smak i skålen. Det går även bra att servera pepparroten vid sidan om.
- Skirat smör: Smält smör i en liten kastrull på låg värme, tills det skiktar sig. Häll försiktigt över det klara smörfettet i en liten skål och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen.
- Stekt torskfilé: Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
- Servera nystekt torsk med skirat smör, pepparrotssallad och potatis.