Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- vitlök
- vatten
Päronsallad
Gemsallad
½ förp
Lime
½ st
Päron
1 st
Rödlök
½ st
Salt
Bulgogifärs
Päron
1 st
Rödlök
½ st
Neutral olja
1 msk
Nötfärs
250 g
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Vatten
2 msk
Lime
½ st
Salt
Tillbehör
Risnudlar
½ förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 658 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!
- Bryt risnudlar i mindre bitar och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
- Päronsallad: Bryt blad av gemsalladen. Skölj hela limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna päron. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med pressad saft från halva limen. Smaka av med lite salt.
- Bulgogifärs: Grovriv päron och krama ur lite av vätskan. Finhacka rödlök. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs rivet päron, lök och nötfärs ca 3 min, tills färsen fått fin färg.
- Blanda ner kinesisk soja, pressad vitlök, malen ingefära och vatten i pannan. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med pressad saft från resten av limen och lite salt.
- Servera bulgogifärsen med päronsallad och risnudlar. Toppa med sesamfrön (se tips)!