Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
- neutral olja
- vitlök
- salt
- svartpeppar
Woksås
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Neutral olja
½ msk
Teriyakiwok
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Broccoli
1 st
Champinjoner
125 g
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Jasminris
125 g
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 580 kcal
- Fett 13 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Woksås: Blanda japansk soja, vatten, vitvinsvinäger, socker, majsstärkelse och neutral olja i en liten skål.
- Teriyakiwok: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Lägg i en liten skål. Dela broccoli i buketter och skiva stammen. Kvarta champinjoner. Skär kycklingfilé i mindre bitar.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs champinjoner och broccoli ca 2 min. Lägg över på ett fat.
- Tillsätt mer neutral olja till woken. Fräs kycklingen med salt och rikligt med nymald svartpeppar ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Låt pressad vitlök och riven ingefära fräsa med den sista minuten.
- Tillsätt svamp, broccoli och woksås. Låt koka ihop ca 1 min.
- Klyfta lime. Servera kyckling teriyaki med jasminris och limeklyfta.