Enchiladas de frijoles - vegetariska enchiladas med bönor och majs
30
Laktosfri
Vegetariskt

Enchiladas de frijoles - vegetariska enchiladas med bönor och majs

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger

Bönröra

Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Gul lök
1 st
Grön paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Malen kanel
2 krm
Linas tre kryddor
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
¾ tärning
Salt

Enchiladas

Krossade tomater
1 förp
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Riven ost (Mjölk)
75 g
Salt
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk

Morotssallad

Morötter
150 g
Malen kanel
1 krm
Salt
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 716 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 99 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Häll av och skölj svarta bönor och majs. Tärna gul lök och grön paprika.
  3. Bönröra: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt bönor, majs, grön paprika, malen kanel, Linas tre kryddor och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 3 min. Häll ner vatten, smulad grönsaksbuljong och salt. Sjud ca 2 min. Mosa bönorna lätt med en sked, smaka av med lite salt.
  4. Enchiladas: Häll krossade tomater i en skål. Blanda med lite salt, honung och vitvinsvinäger. Lägg ut tortillabröd på arbetsbänken. Fördela bönröran över bröden. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsform. Häll över tomatröran och toppa med riven ost. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min. 
  5. Morotssallad: Skala och grovriv morötter. Lägg i en skål. Blanda med malen kanel, lite salt, honung och vitvinsvinäger.
  6. Servera enchiladas de frijoles med morotssallad.