Teriyakifärs med pak choy och snabbpicklad rödlök
15
Laktosfri

Teriyakifärs med pak choy och snabbpicklad rödlök

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • neutral olja
  • vitlök
  • sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

Jasminris
125 g
Pak choy
1 förp
Morot
1 st
Salladslök
1 förp

Snabbpicklad rödlök

Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
2 tsk
Rödlök
1 st

Teriyakifärs

Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
100 ml
Sambal oelek
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 684 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Strimla pak choy. Skala och grovriv morot. Skär hälften av salladslöken i stavar, lägg undan till punkt 4. Strimla resten av salladslöken tunt, spara till servering. 
  3. Snabbpicklad rödlök: Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i en skål. Skiva rödlök tunt. Blanda med lagen i skålen och låt stå till servering.
  4. Teriyakifärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fläskfärs på hög värme ca 3 min. Sänk värmen, tillsätt pressad vitlök, stavar av salladslök och teriyakisås. Stek ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite sambal oelek, salt och nymald svartpeppar. Vänd ner pak choy i pannan.
  5. Fördela nykokt jasminris och teriyakifärs i 2 skålar. Toppa med picklad rödlök, rivna morötter och strimlad salladslök. Servera direkt!