Krämig kikärtsmasala med spenat och cashewnötter
20
Utan gluten
Vegetariskt

Krämig kikärtsmasala med spenat och cashewnötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Krämig kikärtsmasala

Kikärtor
1 förp
Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Neutral olja
Tikka masala (Laktos)
1 burk
Salt
Svartpeppar
Babyspenat
30 g

Till servering

Basmatiris
125 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 674 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 92 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Krämig kikärtsmasala: Häll av och skölj kikärtor. Skiva gul lök. Klyfta tomat. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och stek lök ca 3 min. 
  3. Tillsätt tomat, kikärtor, tikka masala, lite salt och nymald svartpeppar. Låt allt koka upp och sjud ca 6 min. Rör ner babyspenat när cirka 30 sek återstår.
  4. Toppa krämig kikärtsmasala med cashewnötter och servera med nykokt basmatiris.