Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Krämig kikärtsmasala
Kikärtor
1 förp
Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Neutral olja
Tikka masala (Laktos)
1 burk
Salt
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Till servering
Basmatiris
125 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
- Energi 674 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 92 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Krämig kikärtsmasala: Häll av och skölj kikärtor. Skiva gul lök. Klyfta tomat. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och stek lök ca 3 min.
- Tillsätt tomat, kikärtor, tikka masala, lite salt och nymald svartpeppar. Låt allt koka upp och sjud ca 6 min. Rör ner babyspenat när cirka 30 sek återstår.
- Toppa krämig kikärtsmasala med cashewnötter och servera med nykokt basmatiris.