Rosmarinkryddad köttfärslimpa med rostade äpplen och brunsås
30

Rosmarinkryddad köttfärslimpa med rostade äpplen och brunsås

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • laktosfri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • ströbröd
  • mjölk
  • vitlök
  • smör
  • vetemjöl
  • socker
  • köttbuljong
  • vitvinsvinäger

Ugnsrostad potatis

Småpotatis
450 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper

Köttfärslimpa

Blandfärs
250 g
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Tillbehör

Rött äpple
2 st
Rödlök
2 st
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Bladpersilja
20 g

Brunsås

Smör
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
Socker
½ tsk
Mjölk
2 ½ dl
Köttbuljong
½ tärning
Kinesisk soja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 690 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostad potatis: Blanda småpotatis med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. 
  3. Köttfärslimpa: Lägg blandfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, pressad vitlök, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till en smal limpa och lägg i en smord ugnsform.
  4. Klyfta äpple och rödlök. Lägg i formen runt köttfärslimpan. Krydda med torkad timjan och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min, tills köttfärslimpan är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Brunsås: Smält smör i en liten kastrull och pudra över vetemjöl. Rör ner socker, mjölk, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite vitvinsvinäger och nymald svartpeppar.
  6. Grovhacka bladpersilja. Servera köttfärslimpa med äpplen, brunsås och rostad potatis. Toppa med persilja!