Parmesangratinerad torsk med tomat, zucchini och citroncouscous
30
Laktosfri

Parmesangratinerad torsk med tomat, zucchini och citroncouscous

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • kycklingbuljong
  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar
  • flingsalt

Citroncouscous

Couscous (Vete)
125 g
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Citronskal från 1 citron
Olivolja
½ msk

Medelhavstorsk

Olivolja
1 msk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Tomatpuré
1 msk
Kycklingbuljong
½ tärning
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
1½ krm
Svartpeppar
Parmesanost (Mjölk)
1 bit

Zucchini

Zucchini
1 st
Olivolja
1 msk
Flingsalt
Svartpeppar
Citronsaft från en ½ citron
Näringsvärde per portion
  • Energi 615 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Hacka schalottenlök. Skär zucchini i stavar. Riv parmesanost. 
  3. Citroncouscous: Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min under lock. Tillsätt citronskal och olivolja. Fluffa grynen vid servering med en gaffel. 
  4. Tomatsås till medelhavstorsk: Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs schalottenlök och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, tomatpuré och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Medelhavstorsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg i en smord ugnsform. Häll tomatsåsen över fisken. Strö över riven parmesan. Gratinera högt upp i ugnen ca 8 min, tills fisken är klar.
  6. Zucchini: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek zucchini ca 2 min på hög värme, tills den fått fin färg. Krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Pressa över citronsaft från en halv citron. Ta från värmen.
  7. Klyfta resten av citronen. Servera parmesangratinerad medelhavstorsk med zucchini, citroncouscous och citronklyfta.