Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- smör
- vatten
- kycklingbuljong
Fiskgryta
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Citron
1 st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Smör (Mjölk)
½ msk
Vatten
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Torkad timjan
1 tsk
Till servering
Småpotatis
450 g
Dill
20 g
Rädisor
1 förp
Smör (Mjölk)
Näringsvärde per portion
- Energi 518 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 43 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Förberedelser: Skala och skär morot i sneda skivor. Tärna gul lök. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Dela citronen. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt och lite pressad citronsaft (ca 1 msk).
- Fiskgryta: Hetta upp smör i en stekgryta. Fräs lök och morot ca 3 min. Rör ner vatten, vispgrädde, smulad kycklingbuljong och torkad timjan. Sjud under lock ca 6 min. Tillsätt fisken och rivet citronskal. Sjud ytterligare ca 3 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt.
- Klyfta resten av citronen. Grovhacka dill och dela rädisor, rör ner i grytan. Vänd ner lite smör i den nykokta potatisen.
- Servera citrondoftande fiskgryta med smörslungad potatis och citronklyfta.