Bakad fetaaubergine med bulgursallad och myntayoghurt
35
Vegetariskt

Bakad fetaaubergine med bulgursallad och myntayoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • grönsaksbuljong

Bakad fetaaubergine

Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g

Salladsdressing

Spiskummin
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 msk
Salt

Bulgursallad

Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Torkade aprikoser (Svaveldioxid)
25 g
Mynta
10 g
Tomat
1 st
Mandelspån (Mandel)
25 g

Myntayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mynta
10 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 538 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Bakad fetaaubergine: Halvera aubergine på längden. Lägg med snittytan uppåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta auberginen i mitten av ugnen ca 22 min, tills den är mjuk och fått fin färg. Ta ut plåten och strö över smulad fetaost och ringla över lite mer olivolja. Rosta ytterligare ca 8 min, tills fetaosten fått fin färg. 
  3. Salladsdressing: Blanda spiskummin, flytande honung, olivolja, vitvinsvinäger, vatten och lite salt i en skål. 
  4. Bulgursallad: Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Häll ner bulgur och koka enligt anvisning på förpackningen.
  5. Finhacka torkade aprikoser och all mynta. Grovhacka tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda med bulgur, salladsdressing och mandelspån (se tips!).
  6. Myntayoghurt: Blanda matyoghurt med resten av den hackade myntan i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera bulgursallad med bakad fetaaubergine och myntayoghurt.