Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- balsamvinäger
- salt
- svartpeppar
Champinjongryta
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Neutral olja
Vegobullar (Sojabönor)
½ förp
Imat (Havre)
2 ½ dl
Torkad rosmarin
2 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Potatis
450 g
Morot
1 st
Rårörda lingon
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 650 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Champinjongryta: Grovhacka bananschalottenlök. Kvarta champinjoner. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, champinjoner och vegobullar ca 3 min.
- Rör ner imat, torkad rosmarin, kinesisk soja och balsamvinäger i grytan. Sjud under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Finriv morot och lägg i en skål. Servera gräddig champinjongryta med nykokt potatis, en klick rårörda lingon och riven morot.