Gräddig champinjongryta med vegobullar och kokt potatis
25
Vegetariskt
Vegan

Gräddig champinjongryta med vegobullar och kokt potatis

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Champinjongryta

Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Neutral olja
Vegobullar (Sojabönor)
½ förp
Imat (Havre)
2 ½ dl
Torkad rosmarin
2 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Potatis
450 g
Morot
1 st
Rårörda lingon
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 650 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Champinjongryta: Grovhacka bananschalottenlök. Kvarta champinjoner. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, champinjoner och vegobullar ca 3 min. 
  3. Rör ner imat, torkad rosmarin, kinesisk soja och balsamvinäger i grytan. Sjud under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Finriv morot och lägg i en skål. Servera gräddig champinjongryta med nykokt potatis, en klick rårörda lingon och riven morot.