Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- selleri,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitlök
- vitvinsvinäger
- vatten
- vetemjöl
- ägg
- neutral olja
Mangosallad
Mango
1 st
Selleristicks (Selleri)
100 g
Röd chili
½ st
Mynta
10 g
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 msk
Pankohalloumi
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Vetemjöl (Ägg)
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Panko (Vete)
1 dl
Neutral olja
Till servering
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 783 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 105 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Mangosallad: Skala, kärna ur och tärna mango i cm-stora bitar. Strimla selleristicks i tunna stavar. Finhacka röd chili. Strimla mynta.
- Lägg socker, japansk soja, chili, pressad vitlök, vitvinsvinäger och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig. Vänd ner grönsakerna i dressingen.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Pankohalloumi: Tärna halloumi. Lägg vetemjöl i en skål. Vispa upp ägg i en annan skål. Häll panko i en tredje skål. Vänd halloumin först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek halloumin runt om ca 3 min, tills den fått fin färg.
- Servera pankohalloumi med mangosallad och jasminris.