Pannbiff med timjanbräserad lök, matvete och ljummen rotfruktssallad
40

Pannbiff med timjanbräserad lök, matvete och ljummen rotfruktssallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • selleri,
  • ägg,
  • laktosfri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • mjölk
  • ägg
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • vatten
  • socker
  • kycklingbuljong

Rostad rotfruktssallad

Matvete
125 g
Morötter
300 g
Rotselleri
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g

Pannbiff

Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
Ägg
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Smör

Timjanbräserad lök

Rödlök
½ st
Torkad timjan
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
Balsamvinäger
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
Vatten
2 dl
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Näringsvärde per portion
  • Energi 700 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
  3. Rostade rotfrukter: Skala och skär morot och rotselleri i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Klyfta rödlök och blanda med rotfrukterna. Rosta allt ytterligare ca 8 min.
  4. Pannbiff: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs. Forma smeten till 2 lika stora biffar. Stek ca 2 min per sida i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsform (spara stekpannan till punkt 5). Tillaga klart biffarna i nedre delen av ugnen (under rotfrukterna) ca 15 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Timjanbräserad lök: Strimla rödlök. Stek löken på medelvärme i den använda stekpannan ca 3 min. Krydda med torkad timjan. Pudra över vetemjöl. Blanda ner balsamvinäger, kinesisk soja, vatten, socker och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min.
  6. Blanda kokt matvete, rostade rotfrukter och ruccola. Servera med pannbiff och timjanbräserad lök.