Stekt lax med krispig pecorinopotatis, rostad paprikavinägrett och het zucchini
40
Laktosfri
Utan gluten

Stekt lax med krispig pecorinopotatis, rostad paprikavinägrett och het zucchini

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • flytande honung
  • rödvinsvinäger

Krispig pecorinopotatis

Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Riven pecorino (Mjölk)
25 g
Salt
½ tsk
Paprikapulver
½ tsk
Svartpeppar
Småpotatis
450 g

Rostad paprikavinägrett

Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
½ tsk
Flytande honung
½ tsk
Rödvinsvinäger
2 tsk

Paprikastekt lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Paprikapulver
½ tsk
Olivolja

Het zucchini

Zucchini
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Chili flakes
2 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 515 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 42 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Krispig pecorinopotatis: Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj in med olivolja. Strö riven pecorino, salt, paprikapulver och nymald svartpeppar jämnt över halva bakplåtspappret. Halvera småpotatis. Lägg potatisen sida vid sida med snittytan ned mot ostblandningen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk. 
  3. Rostad paprikavinägrett: Halvera röd paprika och ta bort kärnhuset. Lägg paprikan med snittytan nedåt på ugnsplåten, bredvid potatisen. Rosta ca 18 min, tills den är mjuk och fått färg. Lägg över i en mixerbunke. Skala och skiva vitlök. Tillsätt vitlöken, salt, nymald svartpeppar, olivolja, flytande honung och rödvinsvinäger till mixerbunken. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt.
  4. Paprikastekt lax: Skär laxfilé i två jämntjocka skivor. Krydda med salt, nymald svartpeppar och paprikapulver. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken på skinnsidan ca 5 min. Vänd och stek ca 3 min, tills fisken är klar.
  5. Het zucchini: Dela och skär zucchini i sneda skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchini med lite salt, nymald svartpeppar och chili flakes ca 2 min.
  6. Servera paprikastekt lax med krispig pecorinopotatis, het zucchini och rostad paprikavinägrett.