20
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Tofustroganoff med svamp, dijonsenap och kruspersilja
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- svaveldioxid,
- senap,
- havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- tomatpuré
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
Tofustroganoff
Champinjoner
125 g
Alspånsrökt tofu (Sojabönor, Vete)
230 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Imat (Havre)
2 ½ dl
Vatten
½ dl
Tomatpuré
2 msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Till servering
Basmatiris
125 g
Kruspersilja
20 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 610 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Tofustroganoff: Kvarta champinjoner. Skär alspånsrökt tofu i stavar. Finhacka gul lök.
- Hetta upp en torr stekpanna och stek svampen ca 2 min. Tillsätt tofun och lite olivolja och stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt lök och stek ytterligare ca 3 min.
- Tillsätt imat, vatten, tomatpuré, dijonsenap och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Finhacka kruspersilja. Toppa tofustroganoffen med persilja. Servera med basmatiris och mixsallad.