Tofustroganoff med svamp, dijonsenap och kruspersilja
20
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Tofustroganoff med svamp, dijonsenap och kruspersilja

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • tomatpuré
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Tofustroganoff

Champinjoner
125 g
Alspånsrökt tofu (Sojabönor, Vete)
230 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Imat (Havre)
2 ½ dl
Vatten
½ dl
Tomatpuré
2 msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar

Till servering

Basmatiris
125 g
Kruspersilja
20 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 610 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tofustroganoff: Kvarta champinjoner. Skär alspånsrökt tofu i stavar. Finhacka gul lök.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och stek svampen ca 2 min. Tillsätt tofun och lite olivolja och stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt lök och stek ytterligare ca 3 min. 
  4. Tillsätt imat, vatten, tomatpuré, dijonsenap och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Finhacka kruspersilja. Toppa tofustroganoffen med persilja. Servera med basmatiris och mixsallad.