30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Pasta med italienska vegofrikadeller i kryddig tomatsås
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- ströbröd
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
- sambal oelek
- grönsaksbuljong
- socker
Vegofrikadeller
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vegetarisk färs (Sojabönor)
½ förp
Ströbröd
1 msk
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Tomatsås
Gul lök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Tomat
1 st
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Socker
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 598 kcal
- Fett 11 g
- Kolhydrater 95 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 5.
- Vegofrikadeller: Finhacka gul lök och vitlök. Blanda med vegetarisk färs, ströbröd, lite salt och nymald svartpeppar i en bunke. Forma färsen till ca 8 små bollar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek frikadellerna ca 2 min tills de fått yta och färg. Lägg frikadellerna på ett fat, spara stekpannan.
- Tomatsås: Finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomat. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt torkad timjan, tomatpuré och tärnad tomat. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, sambal oelek, smulad grönsaksbuljong och socker. Låt såsen sjuda på låg värme ca 10 min.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Rör ner frikadellerna i tomatsåsen och blanda runt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda ner nykokt linguine i tomatsåsen med vegofrikadellerna. Toppa med ruccola!