Pasta med italienska vegofrikadeller i kryddig tomatsås
30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta med italienska vegofrikadeller i kryddig tomatsås

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • ströbröd
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • sambal oelek
  • grönsaksbuljong
  • socker

Vegofrikadeller

Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vegetarisk färs (Sojabönor)
½ förp
Ströbröd
1 msk
Salt
Svartpeppar
Olivolja

Tomatsås

Gul lök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Tomat
1 st
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Socker
2 tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 598 kcal
  • Fett 11 g
  • Kolhydrater 95 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 5.
  2. Vegofrikadeller: Finhacka gul lök och vitlök. Blanda med vegetarisk färs, ströbröd, lite salt och nymald svartpeppar i en bunke. Forma färsen till ca 8 små bollar.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek frikadellerna ca 2 min tills de fått yta och färg. Lägg frikadellerna på ett fat, spara stekpannan.
  4. Tomatsås: Finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomat. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt torkad timjan, tomatpuré och tärnad tomat. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, sambal oelek, smulad grönsaksbuljong och socker. Låt såsen sjuda på låg värme ca 10 min.
  5. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  6. Rör ner frikadellerna i tomatsåsen och blanda runt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Blanda ner nykokt linguine i tomatsåsen med vegofrikadellerna. Toppa med ruccola!