Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
- vitlök
- ägg
- vetemjöl
- ströbröd
Rostad pumpa
Butternutpumpa
½ st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Pumparisotto
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
¾ tärning
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Risottoris
150 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Panerad kyckling
Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
Ströbröd (Ägg)
Olivolja
Vitlöksstekt svamp
Champinjoner
125 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 749 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om ni vill, plocka ur pumpakärnorna och lägg på ena sidan av plåten med bakplåtspapper. Blanda med lite olja och salt. Rosta i ugnen ca 11 min.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad butternutpumpa: Skala och skär butternutpumpa i tärningar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min (se tips).
- Pumparisotto: Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen.
- Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs risottoris och pressad vitlök ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
- Panerad kyckling: Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Vitlöksstekt svamp: Halvera champinjoner. Stek svampen i en stekpanna med lite olivolja och pressad vitlök, ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Smula fetaost. Blanda ner hälften av den rostade pumpan och hälften av fetaosten i risotton. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner ruccola och resten av pumpan i svampfräset.
- Servera frasig kyckling med pumparisotto och svamp- och ruccolafräs. Toppa med resten av fetaosten.