Frasig kyckling med pumparisotto, fetaost och vitlöksstekt svamp
40

Frasig kyckling med pumparisotto, fetaost och vitlöksstekt svamp

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • vitlök
  • ägg
  • vetemjöl
  • ströbröd

Rostad pumpa

Butternutpumpa
½ st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Pumparisotto

Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
¾ tärning
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Risottoris
150 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g

Panerad kyckling

Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
Ströbröd (Ägg)
Olivolja

Vitlöksstekt svamp

Champinjoner
125 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 749 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om ni vill, plocka ur pumpakärnorna och lägg på ena sidan av plåten med bakplåtspapper. Blanda med lite olja och salt. Rosta i ugnen ca 11 min.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad butternutpumpa: Skala och skär butternutpumpa i tärningar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min (se tips).
  3. Pumparisotto: Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen.
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs risottoris och pressad vitlök ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. 
  5. Panerad kyckling: Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Vitlöksstekt svamp: Halvera champinjoner. Stek svampen i en stekpanna med lite olivolja och pressad vitlök, ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
  7. Smula fetaost. Blanda ner hälften av den rostade pumpan och hälften av fetaosten i risotton. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner ruccola och resten av pumpan i svampfräset.
  8. Servera frasig kyckling med pumparisotto och svamp- och ruccolafräs. Toppa med resten av fetaosten.