30
Laktosfri
Vegetariskt
Linguine med romanescosås, rostad broccoli, mandel och parmesan
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Rostad broccoli och mandel
Broccoli
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Mandelspån (Mandel)
25 g
Romanescosås
Grillad paprika
½ burk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tillbehör
Linguine (Vete)
200 g
Tomat
1 st
Bladpersilja
20 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
- Energi 673 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
- Rostad broccoli och mandel: Skär broccoli i buketter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 10 min. Ta ut plåten och blanda broccolin med mandelspån. Rosta ytterligare ca 5 min, tills broccolin och mandeln fått fin färg.
- Romanescosås: Häll av grillade paprikor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, olivolja, vitvinsvinäger, riven parmesan, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slät med en stavmixer.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med romanescosåsen.
- Grovhacka tomat och bladpersilja.
- Servera linguine med romanescosås, rostad broccoli och mandel. Toppa med tomat, persilja och riven parmesan.