30
Laktosfri
Sesamstekt fläskfärs med äggnudlar och ingefärsmarinerade grönsaker
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- neutral olja
- vitlök
Ingefära- & senapsdressing
Ingefära
½ bit
Socker
3 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Chili flakes
2 krm
Grönsaker
Kålrabbi
1 st
Morötter
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Sesamstekt fläskfärs
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Ingefära
½ bit
Vatten
1 ½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Till servering
Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 739 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp lättsaltat vatten till nudelkoket i punkt 6.
- Förberedelser: Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna ca 2 min under omrörning, tills de är gyllenbruna. Häll över i en skål och spara pannan. Skala och finriv all ingefära (ca 2 msk).
- Ingefära- och senapsdressing: Lägg hälften av ingefäran i en rymlig bunke och blanda ner socker, japansk soja, vitvinsvinäger, dijonsenap och chili flakes.
- Grönsaker: Skala kålrabbi och morötter. Skär kålrabbi och morot i tunna stavar. Klyfta bananschalottenlök tunt. Blanda ner i ingefära- och senapsdressingen.
- Sesamstekt fläskfärs: Häll vatten i en liten skål och rör ner japansk soja och majsstärkelse. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök och resten av ingefäran. Fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner sojablandningen och hälften av sesamfröna. Sjud ca 2 min.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Grovhacka koriander. Servera nykokta äggnudlar med sesamstekt fläskfärs och ingefärsmarinerade grönsaker. Toppa med koriander och resten av de rostade sesamfröna.