Sesamstekt fläskfärs med äggnudlar och ingefärsmarinerade grönsaker
30
Laktosfri

Sesamstekt fläskfärs med äggnudlar och ingefärsmarinerade grönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • neutral olja
  • vitlök

Ingefära- & senapsdressing

Ingefära
½ bit
Socker
3 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Chili flakes
2 krm

Grönsaker

Kålrabbi
1 st
Morötter
150 g
Bananschalottenlök
1 st

Sesamstekt fläskfärs

Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Ingefära
½ bit
Vatten
1 ½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta

Till servering

Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 740 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vatten till nudelkoket i punkt 6.
  2. Förberedelser: Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna ca 2 min under omrörning, tills de är gyllenbruna. Häll över i en skål och spara pannan. Skala och finriv all ingefära (ca 2 msk).
  3. Ingefära- och senapsdressing: Lägg hälften av ingefäran i en rymlig bunke och blanda ner socker, japansk soja, vitvinsvinäger, dijonsenap och chili flakes.
  4. Grönsaker: Skala kålrabbi och morötter. Skär kålrabbi och morot i tunna stavar. Klyfta bananschalottenlök tunt. Blanda ner i ingefära- och senapsdressingen.
  5. Sesamstekt fläskfärs: Häll vatten i en liten skål och rör ner japansk soja och majsstärkelse. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök och resten av ingefäran. Fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner sojablandningen och hälften av sesamfröna. Sjud ca 2 min.
  6. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  7. Grovhacka koriander. Servera nykokta äggnudlar med sesamstekt fläskfärs och ingefärsmarinerade grönsaker. Toppa med koriander och resten av de rostade sesamfröna.