Gyros i bröd med kryddig tomatsalsa och yoghurt
20

Gyros i bröd med kryddig tomatsalsa och yoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja

Gyros

Olivolja
Gyros kebab
1 förp

Grönsaker

Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Romansallad
1 st

Till servering

Pitabröd (Vete)
½ förp
Tomatsalsa
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 692 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Tillaga pitabröd enligt anvisning på förpackningen.
  2. Gyros: Hetta upp lite olivolja i en stekpannan och stek gyros kebab ca 5 min.
  3. Grönsaker: Skiva tomat och rödlök tunt. Bryt eller skär romansallad i bitar.
  4. Fyll varma pitabröd med gyros kebab, romansallad, tomat och rödlök. Servera med tomatsalsa och yoghurt.