Bengali meatballs med spenat och kokosmjölk
30
Laktosfri
Utan gluten

Bengali meatballs med spenat och kokosmjölk

Ingredienser

Allergener
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ägg
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • kycklingbuljong

Bengali meatballs

Ägg (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g

Curry

Neutral olja
Curry
1 ½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Kokosmjölk
1 dl
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Babyspenat
65 g

Till servering

Basmatiris
125 g
Lime
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 659 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Spenaten tar mycket plats när den är rå, men lägg locket på grytan och koka ett tag så minskar den i volym.

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Bengali meatballs: Blanda ägg, pressad vitlök, garam masala, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till 6 köttbullar.
  3. Curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och bryn köttbullarna runt om ca 3 min, tills de har fått färg. Tillsätt curry, malen ingefära, vitvinsvinäger, pressad vitlök, kokosmjölk, vatten och smulad kycklingbuljong. Sjud under lock ca 8 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  4. Tärna tomat och bananschalottenlök. Blanda ner babyspenat i grytan. Koka ca 2 min under lock. Tillsätt tomat och lök. Smaka av med lite salt.
  5. Klyfta limen. Servera bengali meatballs med basmatiris och limeklyfta.