Indiska hamburgare med äppel- och lökchutney
30

Indiska hamburgare med äppel- och lökchutney

Gör så här


Tips från kocken: Har du tid? Mixa chutneyn grovt med en stavmixer direkt i kastrullen.
Ingredienser

Allergener

Sesamfrön, Ägg, Vete, Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
bakplåtspapper, neutral olja, salt, svartpeppar, vitlök, vatten, vitvinsvinäger, flytande honung, sambal oelek,

Potatisklyftor


  • potatis
    450 g

  • salt
    ½ tsk

Äppel- & lökchutney


  • rödlök
    ½ st

  • rött äpple
    1 st

  • salt
    1 krm

  • vitlök
    1 klyfta

  • vatten
    2 dl

  • vitvinsvinäger
    2 tsk

  • flytande honung
    1 msk

  • sambal oelek
    ½-1 tsk

  • malen ingefära
    2 krm

Indiska burgare


  • nötfärs
    250 g

  • curry
    1 tsk

  • salt
    ½ tsk

Tillbehör


  • tomat
    1 st

  • rödlök
    ½ st

  • hamburgerbröd
    2 st

  • mixsallad
    30 g

  • matyoghurt
    ½ dl
Näringsvärde per portion
Energi  
718 kCal
Fett 
24 g
Kolhydrater  
90 g
Protein 
37 g