Indiska hamburgare med äppel- och lökchutney
30

Indiska hamburgare med äppel- och lökchutney

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • flytande honung
  • sambal oelek

Potatisklyftor

Potatis
450 g
Bakplåtspapper
Neutral olja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Äppel- & lökchutney

Rödlök
½ st
Rött äpple
1 st
Neutral olja
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vatten
2 dl
Vitvinsvinäger
2 tsk
Flytande honung
1 msk
Sambal oelek
½-1 tsk
Malen ingefära
2 krm

Indiska burgare

Nötfärs
250 g
Curry
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja

Tillbehör

Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Mixsallad
30 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 683 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Mixa chutneyn grovt med en stavmixer direkt i kastrullen.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Potatisklyftor: Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
  3. Äppel- och lökchutney: Tärna rödlök och rött äpple. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs lök och äpple med salt på medelvärme ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök, vatten, vitvinsvinäger, honung, sambal oelek och malen ingefära. Koka utan lock ca 8 min, tills äpplet har mjuknat och det mesta av vätskan kokat bort.
  4. Indiska burgare: Lägg nötfärs i en bunke och blanda med curry, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 hamburgare. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek burgarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
  5. Tillbehör: Skiva tomat och rödlök. Rosta hamburgerbröd i en torr, het stekpanna.
  6. Fyll varma hamburgerbröd med matyoghurt, mixsallad, burgare, tomat, rödlök och chutney. Servera med potatisklyftor!