Tandoorikyckling med mango chutney
15
Laktosfri
Utan gluten

Tandoorikyckling med mango chutney

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • neutral olja
    • vatten
    • tomatpuré
    • salt

    Tandoorikyckling

    Neutral olja
    Kycklinglårfilé
    350 g
    Tandoori masalakrydda
    1 msk
    Kokosmjölk
    ½ förp
    Vatten
    ½ dl
    Tomatpuré
    1 tsk
    Salt

    Tillbehör

    Basmatiris
    125 g
    Lime
    ½ st
    Cocktailtomater
    250 g
    Mango chutney
    1 burk
    Mynta
    20 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 710 kcal
    • Fett 24 g
    • Kolhydrater 82 g
    • Protein 42 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Kycklinglårfilé är den saftigaste delen av kycklingen. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak!

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Tandoorikyckling: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn kycklinglårfilé (se tips) runt om ca 3 min. Krydda med tandoorikrydda.
    3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och tomatpuré till pannan. Sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
    4. Tillbehör: Klyfta lime. Lägg upp cocktailtomater och mango chutney i skålar. 
    5. Strö myntablad över tandoorikycklingen och servera med nykokt basmatiris, cocktailtomater, mango chutney och limeklyfta.