Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- flytande honung
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- sambal oelek
Kycklingsouvlaki
Citron
1 st
Torkad oregano
½ msk
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kycklinglårfilé
350 g
Grönsaksplock
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Romansallad
½ st
Ingefärsyoghurt
Ingefära
¼ bit
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Till servering
Bladpersilja
20 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 639 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 58 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Kycklinglårfilé är den saftigaste delen av kycklingen. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak!
- Kycklingsouvlaki: Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten. Finrivet skalet och pressa ner saften från halva citronen i en bunke. Tillsätt citronskal, torkad oregano, olivolja, honung, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar och vänd ner i marinaden.
- Grönsaksplock: Skär tomat och bananschalottenlök i tunna skivor. Dela bladen från romansallad i mindre bitar.
- Ingefärsyoghurt: Skala och finriv ingefära (ca ½ msk). Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda ner ingefära, sambal oelek och salt.
- Kycklingsouvlaki: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingsouvlaki ca 6 min på medelhög värme, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Klyfta resten av den använda citronen. Grovhacka bladpersilja och blanda med kycklingen. Fyll tortillabröd med kycklingsouvlaki, grönsaksplock och ingefärsyoghurt. Servera med citronklyfta!