Italiensk örtkyckling med tomatconcassé och klyftpotatis
35

Italiensk örtkyckling med tomatconcassé och klyftpotatis

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • svartpeppar
  • smör
  • salt
  • balsamvinäger

Italiensk örtkyckling

Vitlök
2 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Olivolja
½ msk
Torkad oregano
1 tsk
Svartpeppar
Chili flakes
½ tsk
Kycklinglårfilé
350 g
Smör (Mjölk)

Klyftpotatis

Potatis
450 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Tomatconcassé

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Torkad basilika
1 tsk
Olivolja
½ tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Bladpersilja
10 g
Mixsallad
65 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 499 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 42 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Italiensk örtkyckling: Finhacka vitlök och lägg i en bunke. Blanda ner japansk soja, olivolja, torkad oregano, rikligt med nymald svartpeppar, chili flakes och kycklinglårfilé.
  3. Klyftpotatis: Klyfta potatis och lägg i en smord långpanna. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
  4. Tomatconcassé: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Grovhacka tomat. Lägg allt i en kastrull och tillsätt torkad basilika, olivolja, balsamvinäger och salt. Sjud ca 8 min, rör om med jämna mellanrum. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Italiensk örtkyckling: Hetta upp lite smör och olivolja i en stekpanna. Bryn den marinerade kycklingen tills den fått fin färg. Lägg kycklingen på potatisen i ugnen och tillaga klart tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Grovhacka bladpersilja och strö över kycklingen och potatisen precis innan servering. Servera med tomatconcassé och mixsallad!