Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- flytande honung
- vitlök
- olivolja
- svartpeppar
Pepparrotskräm
Pepparrot
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Flytande honung
1 tsk
Vitlöksstekt broccoli
Broccoli
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
Halstrad lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Till servering
Potatis
450 g
Näringsvärde per portion
- Energi 542 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Pepparrotskräm: Skala och finriv pepparrot (ca ½ msk). Blanda matyoghurt, salt, honung och pepparrot efter smak i en skål.
- Vitlöksstekt broccoli: Dela broccoli i buketter och skiva stammen. Finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek broccolin ca 2 min. Tillsätt lite salt och vitlök och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
- Halstrad lax: Skär laxfilé i portionsbitar och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda pannan och stek laxen ca 8 min, eller tills den är klar.
- Servera halstrad lax med vitlöksstekt broccoli, pepparrotskräm och nykokt potatis.