Grillad lax med zucchinisallad och oregano
30
Utan gluten

Grillad lax med zucchinisallad och oregano

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Potatis & zucchini

Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
Zucchini
1 st
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
2 krm
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar

Citronyoghurt

Citron
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm

Zucchinisallad

Tomat
1 st
Oregano
10 g
Salt
Svartpeppar

Lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 511 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tänd grillen om du vill grilla.
  2. Potatis och zucchini: Lägg småpotatis på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skiva zucchini och lägg på andra sidan plåten. Blanda zucchinin med pressad vitlök och chili flakes. Blanda både potatis och zucchini med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min. 
  3. Citronyoghurt: Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök och salt. 
  4. Zucchinisallad: Skiva tomat och lägg på ett fat. Grovhacka oregano. Blanda tomat med oregano, den rostade zucchinin och lite pressad citronsaft från den skalade citronen (ca 1 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Lax: Skär laxfilé i portionsbitar. Grilla eller stek laxen i en stekpanna med lite olivolja ca 3 min per sida, tills den är klar. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  6. Klyfta resten av citronen. Servera grillad lax med rostad potatis, zucchinisallad, citronyoghurt och citronklyfta.