Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vetemjöl
- vatten
Kyckling- & fänkålspasta
Citron
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Fänkål
½ st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Linguine (Vete)
200 g
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Till servering
Ruccola
65 g
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 749 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 61 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
- Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna fänkål smått. Dela kycklingfilé i mindre bitar och krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och fänkål. Stek ytterligare ca 2 min.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Pudra vetemjöl över stekpannan och rör ner vatten, vispgrädde och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min. Blanda ner finrivet skal och pressad saft från citronhalvan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Blanda väl avhälld linguine med pastasåsen. Servera krämig kyckling- och fänkålspasta med ruccola och riven parmesan.