Sydamerikansk fisksoppa med lime, paprika och korianderaioli
20
Laktosfri

Sydamerikansk fisksoppa med lime, paprika och korianderaioli

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • ägg,
  • korn,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vitlök
  • olivolja
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • sambal oelek

Till servering

Surdegsbaguette (Korn, Vete)
1 st

Korianderaioli

Koriander
10 g
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Salt
1 krm
Vitlök
½ klyfta

Fisksoppa

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Grön paprika
1 st
Tomat
2 st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
½ l
Kycklingbuljong
1 tärning
Sambal oelek
Salt
Lime
1 st
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 676 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Tillaga baguetten enligt anvisning på förpackningen.
  3. Korianderaioli: Finhacka koriander och lägg i en skål. Blanda med majonnäs, salt och pressad vitlök.
  4. Förberdelse fisksoppa: Grovhacka gul lök, finhacka vitlök, skär grön paprika i mindre bitar och tärna tomaterna. Skär fisken i mindre bitar (ca 3x3 cm).
  5. Fisksoppa: Fräs lök och vitlök i en kastrull eller stekgryta med olivolja ca 1 min. Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt torsk, paprika och tomat. Låt sjuda ytterligare ca 2 min. Smaka av soppan med sambal oelek, salt och pressad saft från 1 lime.
  6. Grovhacka koriander. Toppa soppan med färsk koriander och servera med baguette och korianderaioli.