Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- ägg,
- korn,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- vitlök
- olivolja
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- vatten
- kycklingbuljong
- sambal oelek
Till servering
Surdegsbaguette (Korn, Vete)
1 st
Korianderaioli
Koriander
10 g
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Salt
1 krm
Vitlök
½ klyfta
Fisksoppa
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Grön paprika
1 st
Tomat
2 st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
½ l
Kycklingbuljong
1 tärning
Sambal oelek
Salt
Lime
1 st
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 676 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Tillaga baguetten enligt anvisning på förpackningen.
- Korianderaioli: Finhacka koriander och lägg i en skål. Blanda med majonnäs, salt och pressad vitlök.
- Förberdelse fisksoppa: Grovhacka gul lök, finhacka vitlök, skär grön paprika i mindre bitar och tärna tomaterna. Skär fisken i mindre bitar (ca 3x3 cm).
- Fisksoppa: Fräs lök och vitlök i en kastrull eller stekgryta med olivolja ca 1 min. Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt torsk, paprika och tomat. Låt sjuda ytterligare ca 2 min. Smaka av soppan med sambal oelek, salt och pressad saft från 1 lime.
- Grovhacka koriander. Toppa soppan med färsk koriander och servera med baguette och korianderaioli.