Kryddiga kalkonjärpar med rostad auberginesallad och persiljedressing
40

Kryddiga kalkonjärpar med rostad auberginesallad och persiljedressing

Gör så här


Ingredienser

Allergener

Gluten, Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
bakplåtspapper, salt, vitlök, vitvinsvinäger, olivolja, svartpeppar, ströbröd, mjölk, flytande honung,

Rostad auberginesallad


  • aubergine
    1 st

  • rödlök
    1 st

  • bakplåtspapper
    1 st

  • bladpersilja
    20 g

  • chili flakes
    2 krm

  • salt
    1 krm

  • vitlök
    1 klyfta

  • vitvinsvinäger
    ½ msk

  • olivolja
    2 tsk

Kalkonfärsjärpar


  • ströbröd
    2 msk

  • mjölk
    4 msk

  • salt
    ½ tsk

  • malen koriander
    1 tsk

  • malen kanel
    2 krm

  • chili flakes
    2 krm

  • vitlök
    1 klyfta

  • kalkonfärs
    300 g

Yoghurtsås


  • matyoghurt
    1 dl

  • flytande honung
    ¼ tsk

  • salt
    1 krm

Till servering


  • basmatiris
    125 g
Näringsvärde per portion
Energi  
722 kCal
Fett 
30 g
Kolhydrater  
74 g
Protein 
39 g