Kryddiga kalkonjärpar med rostad auberginesallad och persiljedressing
40

Kryddiga kalkonjärpar med rostad auberginesallad och persiljedressing

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • laktosfri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • mjölk
  • flytande honung

Rostad auberginesallad

Aubergine
1 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Bladpersilja
20 g
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
2 tsk
Svartpeppar

Kalkonfärsjärpar

Ströbröd
2 msk
Mjölk
4 msk
Salt
½ tsk
Malen koriander
1 tsk
Malen kanel
2 krm
Chili flakes
2 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Kalkonfärs
300 g
Olivolja

Yoghurtsås

Matyoghurt
1 dl
Flytande honung
¼ tsk
Salt
1 krm

Till servering

Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 722 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  3. Rostad auberginesallad: Skär aubergine i stora tärningar och klyfta rödlök. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min, till grönsakerna fått fin färg.
  4. Kalkonfärsjärpar: Lägg ströbröd i en skål och rör ner mjölk, salt, malen koriander, malen kanel, chili flakes, lite nymald svartpeppar och pressad vitlök. Blanda ner kalkonfärs och forma till 4 järpar. 
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn järparna ca 3 min runt om, tills de fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i undre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Yoghurtsås: Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner flytande honung och salt.
  7. Rostad auberginesallad: Plocka bladen från persiljan. Finhacka stjälkarna och hälften av bladen. Spara resten av bladen till servering. Blanda hackad persilja, chili flakes, salt, pressad vitlök, vitvinsvinäger, olivolja och lite nymalen svartpeppar i en salladsskål. Blanda ner de rostade grönsakerna med persiljedressingen och resten av persiljan.
  8. Servera kryddiga kalkonfärsjärpar med rostad auberginesallad, yoghurtsås och basmatiris.