Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- vitlök
- vitvinsvinäger
- olivolja
- svartpeppar
- ströbröd
- mjölk
- flytande honung
Rostad auberginesallad
Aubergine
1 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Bladpersilja
20 g
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
2 tsk
Svartpeppar
Kalkonfärsjärpar
Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
4 msk
Salt
½ tsk
Malen koriander
1 tsk
Malen kanel
2 krm
Chili flakes
2 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Kalkonfärs
300 g
Olivolja
Yoghurtsås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Flytande honung
¼ tsk
Salt
1 krm
Till servering
Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 700 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad auberginesallad: Skär aubergine i stora tärningar och klyfta rödlök. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min, till grönsakerna fått fin färg.
- Kalkonfärsjärpar: Lägg ströbröd i en skål och rör ner mjölk, salt, malen koriander, malen kanel, chili flakes, lite nymald svartpeppar och pressad vitlök. Blanda ner kalkonfärs och forma till 4 järpar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn järparna ca 3 min runt om, tills de fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i undre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Yoghurtsås: Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner flytande honung och salt.
- Rostad auberginesallad: Plocka bladen från persiljan. Finhacka stjälkarna och hälften av bladen. Spara resten av bladen till servering. Blanda hackad persilja, chili flakes, salt, pressad vitlök, vitvinsvinäger, olivolja och lite nymalen svartpeppar i en salladsskål. Blanda ner de rostade grönsakerna med persiljedressingen och resten av persiljan.
- Servera kryddiga kalkonfärsjärpar med rostad auberginesallad, yoghurtsås och basmatiris.