Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- rödvinsvinäger
- vitlök
- flytande honung
Stekt kyckling
Minutfilé
330 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Pastasallad
Penne (Vete)
180 g
Tomat
2 st
Gurka
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Ruccola
30 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 764 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 58 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna en vattenkokare så går det snabbare att koka upp pastavattnet!
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 3.
- Förberedelser: Tärna tomat och gurka. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg allt i en salladsskål och blanda med ruccola. Smula fetaost och lägg i en skål. Skär minutfilé i mindre bitar.
- Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
- Stekt kyckling: Krydda kycklingen med torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 6 min runt om, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på ett fat.
- Dressing: Blanda olivolja, rödvinsvinäger, pressad vitlök, salt, flytande honung och rikligt med nymald svartpeppar i en liten skål.
- Pastasallad: Häll av pastan i ett durkslag och spola hastigt i kallt vatten. Blanda pasta och dressing med grönsakerna i salladsskålen.
- Servera nystekt kyckling med grekisk pastasallad. Toppa med smulad fetaost!