Hoisinstekt laxfilé med sesamdressad päronsallad och jasminris
35
Laktosfri

Hoisinstekt laxfilé med sesamdressad päronsallad och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ketchup
  • vitlök
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • neutral olja
  • vatten

Tillbehör

Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 ½ msk

Hoisinsås

Malen ingefära
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Ketchup
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk

Sesamdressad päronsallad

Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
½ tsk
Mynta
20 g
Gurka
1 st
Päron
1 st

Hoisinlax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Neutral olja
Vatten
½ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 668 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
  3. Hoisinsås: Blanda malen ingefära med kinesisk soja, ketchup, pressad vitlök och socker i en liten skål.
  4. Sesamdressad päronsallad: Blanda ihop sesamolja, vitvinsvinäger, salt och chili flakes (valfritt) i en rymlig skål. Finstrimla mynta, gurka och päron. Blanda ner mynta, gurka, päron och hälften av de rostade sesamfröna i skålen.
  5. Hoisinlax: Skär bort skinnet från laxen. Skär laxen i ca 3x3 cm stora bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs laxen ca 2 min. Tillsätt hoisinsåsen och vatten, låt koka ihop ca 1 min. Toppa med resten av sesamfröna.
  6. Servera hoisinlax med jasminris och sesamdressad päronsallad.