Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ketchup
- vitlök
- socker
- vitvinsvinäger
- salt
- neutral olja
- vatten
Tillbehör
Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 ½ msk
Hoisinsås
Malen ingefära
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Ketchup
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Sesamdressad päronsallad
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
½ tsk
Mynta
20 g
Gurka
1 st
Päron
1 st
Hoisinlax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Neutral olja
Vatten
½ dl
Näringsvärde per portion
- Energi 668 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
- Hoisinsås: Blanda malen ingefära med kinesisk soja, ketchup, pressad vitlök och socker i en liten skål.
- Sesamdressad päronsallad: Blanda ihop sesamolja, vitvinsvinäger, salt och chili flakes (valfritt) i en rymlig skål. Finstrimla mynta, gurka och päron. Blanda ner mynta, gurka, päron och hälften av de rostade sesamfröna i skålen.
- Hoisinlax: Skär bort skinnet från laxen. Skär laxen i ca 3x3 cm stora bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs laxen ca 2 min. Tillsätt hoisinsåsen och vatten, låt koka ihop ca 1 min. Toppa med resten av sesamfröna.
- Servera hoisinlax med jasminris och sesamdressad päronsallad.