Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- vitlök
- svartpeppar
Rostad palsternacka
Palsternacka
300 g
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Mynta
20 g
Sambal oelek
1 krm
Rostad vitlökssås
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Het kyckling
Citron
1 st
Minutfilé
330 g
Sambal oelek
1 tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
½ msk
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 671 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Rostad palsternacka: Skär palsternacka i bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills palsternackan är mjuk.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Rostad vitlökssås: Blanda olivolja och pressad vitlök i en liten kastrull. Värm upp oljan tills vitlöken börjar få färg. Häll vitlöksoljan i en liten skål och blanda med matyoghurt och salt. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
- Het kyckling: Tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Dela kycklingfilé längs med på mitten, till två tunna filéer. Lägg i en bunke. Blanda ner citronskal, sambal oelek och salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 5 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Rostad palsternacka: Grovhacka mynta. Lägg den rostade palsternackan i en skål och blanda med mynta, pressad saft från den använda citronen och sambal oelek.
- Servera het kyckling med nykokt bulgur, myntarostad palsternacka och rostad vitlökssås.