Het kyckling med myntarostad palsternacka och rostad vitlökssås
40

Het kyckling med myntarostad palsternacka och rostad vitlökssås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • vitlök
  • svartpeppar

Rostad palsternacka

Palsternacka
300 g
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Mynta
20 g
Sambal oelek
1 krm

Rostad vitlökssås

Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar

Het kyckling

Citron
1 st
Minutfilé
330 g
Sambal oelek
1 tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
½ msk

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 671 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Rostad palsternacka: Skär palsternacka i bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills palsternackan är mjuk.
  3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  4. Rostad vitlökssås: Blanda olivolja och pressad vitlök i en liten kastrull. Värm upp oljan tills vitlöken börjar få färg. Häll vitlöksoljan i en liten skål och blanda med matyoghurt och salt. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
  5. Het kyckling: Tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Dela kycklingfilé längs med på mitten, till två tunna filéer. Lägg i en bunke. Blanda ner citronskal, sambal oelek och salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 5 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Rostad palsternacka: Grovhacka mynta. Lägg den rostade palsternackan i en skål och blanda med mynta, pressad saft från den använda citronen och sambal oelek.
  7. Servera het kyckling med nykokt bulgur, myntarostad palsternacka och rostad vitlökssås.