Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
- kycklingbuljong
- socker
- ättiksprit (12%)
Rotsaker
Rotselleri (Selleri)
200 g
Morötter
300 g
Bakpotatis
1 st
Rödlök
½ st
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kyckling
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 tsk
Sötsyrlig dillsås
Rödlök
½ st
Smör (Mjölk)
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vatten
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Dill
10 g
Socker
1 tsk
Ättiksprit (12%)
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 636 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rotsaker: Skala och skär rotselleri och morötter i mindre bitar. Tärna bakpotatis. Klyfta rödlök.
- Lägg potatis, rotselleri och morot på en ugnsplåt och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta rotsakerna i övre delen av ugnen ca 20 min. Tillsätt rödlök och tillaga allt i ytterligare ca 5 min.
- Kyckling: Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen (under rotfrukterna) ca 18 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Sötsyrlig dillsås: Finhacka rödlök. Hetta upp smör i en liten kastrull och fräs löken hastigt utan att den får färg. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner vatten, vispgrädde och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min.
- Finhacka dill. Blanda ner socker, ättiksprit och dill i såsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Dela tomat i mindre bitar. Blanda med ruccola i en skål.
- Servera nystekt kyckling med sötsyrlig dillsås, rostade rotfrukter och sallad.