Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- svartpeppar
- vitlök
- tomatpuré
- sambal oelek
Paprikarostad potatis
Potatis
450 g
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Olivolja
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Äppelraita
Rött äpple
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
Köttfärsbiffar
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Curry
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
½ tsk
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 515 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Paprikarostad potatis: Halvera potatis. Klyfta röd paprika och bananschalottenlök. Lägg allt i en smord långpanna. Blanda med paprikapulver, salt, lite olivolja och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
- Äppelraita: Finhacka äpple och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt.
- Köttfärsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda ner pressad vitlök, paprikapulver, tomatpuré, curry, malen koriander, salt och sambal oelek. Forma till 4 platta små biffar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 6 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Grovhacka bladpersilja och blanda med den rostade potatisen.
- Servera små köttfärsbiffar med äppelraita och paprikarostad potatis.