Små köttfärsbiffar med äppelraita och paprikarostad potatis
35
Utan gluten

Små köttfärsbiffar med äppelraita och paprikarostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar
  • vitlök
  • tomatpuré
  • sambal oelek

Paprikarostad potatis

Potatis
450 g
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Olivolja
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g

Äppelraita

Rött äpple
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt

Köttfärsbiffar

Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Curry
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
½ tsk
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 515 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 49 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Paprikarostad potatis: Halvera potatis. Klyfta röd paprika och bananschalottenlök. Lägg allt i en smord långpanna. Blanda med paprikapulver, salt, lite olivolja och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
  3. Äppelraita: Finhacka äpple och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt.
  4. Köttfärsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda ner pressad vitlök, paprikapulver, tomatpuré, curry, malen koriander, salt och sambal oelek. Forma till 4 platta små biffar.
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 6 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Grovhacka bladpersilja och blanda med den rostade potatisen.
  7. Servera små köttfärsbiffar med äppelraita och paprikarostad potatis.