Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitlök
- svartpeppar
- ägg
- neutral olja
Rostad potatis
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Tzatziki
Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kikärtsbiffar
Kikärtor
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Citron
½ st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Ägg (Ägg)
1 st
Majsstärkelse
3 msk
Torkad oregano
½ msk
Spiskummin
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Neutral olja
Till servering
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 616 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Halvera småpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
- Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
- Kikärtsbiffar: Häll av och skölj kikärtor. Grovriv bananschalottenlök. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet.
- Lägg kikärtorna i en mixerbunke och mixa grovt. Rör ner smulad fetaost, lök, citronskal, ägg, majsstärkelse, torkad oregano, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ordentligt.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar direkt i stekpannan. Stek i omgångar, ca 3 min per sida, tills biffarna fått fin färg.
- Lägg mixsallad i en skål. Dressa med pressad saft från den använda citronhalvan.
- Servera nystekta kikärtsbiffar med rostad potatis, tzatziki och sallad.