Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- neutral olja
- socker
- grönsaksbuljong
Tikka masala
Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
Tandoori masalakrydda
1 msk
Curry
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Grillost (Mjölk, Laktos)
250 g
Till servering
Basmatiris
125 g
Babyspenat
65 g
Näringsvärde per portion
- Energi 702 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Tikka masala: Finhacka gul lök. Finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs allt ca 3 min. Tillsätt tandoori masalakrydda och curry och fräs ytterligare ca 1 min.
- Häll på konserverade körsbärstomater, vispgrädde, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 5 min.
- Skär grillost i tärningar och tillsätt till grytan. Sjud under lock ytterligare ca 5 min.
- Vänd ner babyspenat i grytan. Servera tikka masala med basmatiris.