Tikka masala med grillost och babyspenat
30
Utan gluten
Vegetariskt

Tikka masala med grillost och babyspenat

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • neutral olja
  • socker
  • grönsaksbuljong

Tikka masala

Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
Tandoori masalakrydda
1 msk
Curry
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Grillost (Mjölk, Laktos)
250 g

Till servering

Basmatiris
125 g
Babyspenat
65 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 702 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tikka masala: Finhacka gul lök. Finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs allt ca 3 min. Tillsätt tandoori masalakrydda och curry och fräs ytterligare ca 1 min.
  3. Häll på konserverade körsbärstomater, vispgrädde, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 5 min.
  4. Skär grillost i tärningar och tillsätt till grytan. Sjud under lock ytterligare ca 5 min.
  5. Vänd ner babyspenat i grytan. Servera tikka masala med basmatiris.