Grillad kyckling med polkabetssallad och cashewnötter
35

Grillad kyckling med polkabetssallad och cashewnötter

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • jordnötter,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • korn,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • flytande honung
  • salt
  • grillspett
  • sambal oelek

Marinerad kyckling

Kinesisk soja
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
2 tsk
Salt
1 krm
Minutfilé
330 g
Grillspett
4 st

Dressing

Matyoghurt
1 dl
Sambal oelek
¾ tsk
Vitlök
1 klyfta
Flytande honung
1 tsk
Malen ingefära
½ tsk
Salt
1 krm

Sallad

Polkabeta
1 st
Romansallad
1 st

Tillbehör

Surdegsbaguette
¾ st
Cashewnötter
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 690 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Indirekt värme: lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart kycklingen på sidan av grillen utan glöd, under lock.

  1. Om ni vill grilla, tänd grillen. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Marinerad kyckling: Blanda kinesisk soja, pressad vitlök, olivolja, honung och salt i en bunke. Skär minutfilé i mindre bitar och blanda ner i marinaden. Låt marinera minst 15 min. Trä upp den marinerade kycklingen på grillspett.
  3. Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
  4. Dressing: Blanda matyoghurt, sambal oelek, honung, pressad vitlök, malen ingefära och salt i en rymlig bunke. 
  5. Sallad: Skala och hyvla tunna skivor (med mandolin eller osthyvel) av polkabeta. Skär romansallad i grova bitar. Lägg allt i skålen med dressing, men vänta med att blanda ihop sallad och dressing tills precis innan servering.
  6. Grilla eller stek den marinerade kycklingen ca 2 min per sida. Tillaga klart på indirekt värme (se tips) på grillen eller lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
  7. Grovhacka cashewnötter. Blanda ihop salladen och toppa med cashewnötter. Servera med nygrillade kycklingspett och surdegsbaguette.