Chow mein med räkor och stekt ägg
30
Laktosfri

Chow mein med räkor och stekt ägg

Ingredienser

Allergener
  • Kräftdjur,
  • sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vatten
  • neutral olja
  • vitlök

Woksås

Lime
1 st
Japansk soja
3 msk
Majsstärkelse
½ msk
Socker
½ msk
Vatten
2 msk
Neutral olja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm

Chow mein

Äggnudlar
½ förp
Broccoli
½ st
Salladslök
1 förp
Rädisor
1 förp
Neutral olja

Till servering

Räkor
1 förp
Ägg
2 st
Neutral olja
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 785 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 101 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
  2. Häll av räkor. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner skalet med räkorna.
  3. Woksås: Häll japansk soja i en skål. Tillsätt majsstärkelse och rör tills det löser sig. Blanda ner socker, vatten, neutral olja, pressad vitlök, chili flakes och pressad saft från halva den använda limen. Dela den andra halvan i 2 klyftor till servering.
  4. Chow mein: Skär broccoli i små buketter, skiva stammen tunt. Skär den vita delen av salladslöken i ca 2 cm långa bitar. Strimla resten (den gröna delen) av salladslöken tunt. Skiva rädisor.
  5. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek äggen på ena sidan, tills vitan har stelnat. Strö över lite chili flakes.
  6. Chow mein: Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Woka broccolin och de vita salladslöksbitarna ca 2 min på hög värme. Tillsätt nudlar och woksås. Woka ytterligare ca 1 min, tills nudlarna är varma. Blanda ner räkor och rädisor. 
  7. Strö strimlad salladslök över woken. Servera chow mein med stekt ägg och limeklyfta.