Frasiga vårrullar med morotssallad och jordnötssås
45
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Frasiga vårrullar med morotssallad och jordnötssås

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • sambal oelek
  • bakplåtspapper
  • vatten
  • socker

Vårrullar

Gul lök
½ st
Morötter
100 g
Tofu (Sojabönor)
200 g
Lime
1 st
Neutral olja
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Babyspenat
30 g
Filodeg (Sojabönor, Vete)
½ förp
Bakplåtspapper

Jordnötssås

Gul lök
½ st
Jordnötter (Jordnötter)
40 g
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Vatten
1 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Socker
½ msk

Morotssallad

Morötter
200 g
Jordnötter (Jordnötter)
20 g
Koriander
10 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 697 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Vårrullar: Finhacka gul lök. Skala och grovriv morötter. Skär tofu i små tärningar. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet.
  3. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok och woka lök, morötter, tofu, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min. Tillsätt japansk soja och sambal oelek. Fräs ytterligare ca 1 min. Ta från värmen och vänd ned babyspenat och rivet limeskal.
  4. Dela rullen med filodeg på mitten med en vass kniv (filodegen som blir över går bra att spara i frysen). Rulla ut och vik varje ark på mitten. Lägg ca ½ dl fyllning på varje ark. Vik in långsidorna mot mitten och rulla ihop till en rulle från kortsidan. Lägg med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite neutral olja och grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills de är frasiga och fått fin färg.
  5. Jordnötssås: Finhacka gul lök. Grovhacka jordnötter. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och stek lök, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min. Tillsätt jordnötter, vatten, japansk soja och socker. Sjud ca 3 min. Ta från värmen och tillsätt pressad saft från halva den använda limen. Mixa slätt.
  6. Morotssallad: Skala och grovriv morötter. Grovhacka jordnötter och koriander. Lägg morötterna i en skål och blanda med pressad saft från resten av den använda limen och japansk soja. Toppa salladen med jordnötter och koriander.
  7. Servera vårrullar med jordnötssås och morotssallad!