Rostad paprikasoppa med focaccia
35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Rostad paprikasoppa med focaccia

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • vitlök
  • vatten
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • flingsalt

Rostad paprikasoppa

Röd paprika
2 st
Tomat
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Vatten
4 ½ dl
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt

Bönspread

Vita bönor
1 förp
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Focaccia

Pizzadeg (Vete)
1 st
Olivolja
1 msk
Torkad rosmarin
½ tsk
Flingsalt
Näringsvärde per portion
  • Energi 674 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 99 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Rostad paprika: Halvera röd paprika och tomat. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
  3. Bönspread: Häll av och skölj vita bönor. Lägg i en mixerbunke. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt rivet citronskal, pressad citronsaft, pressad vitlök, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
  4. Focaccia: Rulla ut pizzadeg med tillhörande bakplåtspapper på en ugnsplåt. Gör ett tjugotal gropar i degen med fingrarna. Ringla över olivolja och strö på torkad rosmarin och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. 
  5. Rostad paprikasoppa: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Stek lök, pressad vitlök och chili flakes ca 2 min. Tillsätt de rostade grönsakerna, vatten, tomatpuré, torkad oregano, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt.
  6. Toppa soppan med lite torkad oregano. Servera med focaccia och bönspread!