Vegetarisk bulgogi med snabbkimchi, gurksallad och sesamfrön
30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Vegetarisk bulgogi med snabbkimchi, gurksallad och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • sambal oelek
  • vatten
  • neutral olja

Snabbkimchi

Salladskål
300 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Sambal oelek
1 tsk

Gurksallad

Gurka
½ st
Sambal oelek
1 tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ msk

Bulgogi

Vatten
1 ½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Sambal oelek
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ msk
Champinjoner
125 g
Neutral olja
Pulled Vegme (Sojabönor)
½ förp

Till servering

Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 542 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Snabbkimchi: Strimla salladskål grovt. Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg allt i en bunke. Tillsätt socker, japansk soja, vitvinsvinäger och sambal oelek. Blanda ordentligt, gärna med händerna, så att salladskålen mjuknar.
  3. Gurksallad: Tärna gurka och lägg i en skål. Blanda med sambal oelek och sesamfrön.
  4. Bulgogi: Blanda vatten, japansk soja, majsstärkelse, sambal oelek, pressad vitlök och sesamfrön i en liten skål.
  5. Kvarta champinjoner. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek svamp och Pulled Vegme ca 6 min. Rör ner marinaden i pannan och låt koka ihop ca 1 min. Vegme som blir över går bra att frysa in!
  6. Servera bulgogi med jasminris, snabbkimchi och gurksallad.